středa 29. června 2016

Levandulová sada

Hlásím, že u mě pokračuje levandulové šílenství.... Vyšívaná taštička, podkafíčka a již naplněná voňavá srdíčka. A určitě ještě nekončí!






















Krásné dny!


neděle 26. června 2016

Levandule

Miluji levanduli. Pěstuji ji kde se dá. Sklízím ji a suším ji, také kde se dá.... A když čekám než uschne, abych ji mohla dál použít, pečlivě se na tu chvíli připravuji....













A když jsem si tak fotila, přišla mi pomoci asistentka, akorát byla nějaká unavená a místo pomoci zrovna usnula:-)








Krásné dny!


pátek 24. června 2016

Jak vidím léto já

Kdybych měla léto obléknout do látek, mohlo by vypadat třeba i takhle.....
Tuto velkou a prostornou kabelu jsem ušila z nádherné a neopakovatelné kolekce látek Bazaar style od Pat Bravo. 
Kabelka je ušitá patchworkovou technikou, v celé ploše prošitá. Uvnitř je zahraniční béžová kostkovaná bavlna. Jedna kapsa na zip, malá kapsa a ještě dvě kapsy. 


















Krásné léto!

pátek 17. června 2016

Na kočárek, z kočárkoviny

Je to prý docela legrační. Látka která je určena v první řadě k šití doplňků ke kočárkům se jmenuje kočárkovina. Minimálně mého muže to docela pobavilo. Na druhou stranu musím říci, že je to materiál na tyto účely opravdu praktický, odpuzuje vodu, má krásné syté barvy, vysokou otěruotěruvzdornost.... A protože jsem slíbila kamarádce, že jí ušiji tašku ke kočárku, nezbývalo než se osmělit a vyzkoušet nevyzkoušené, tedy kočárkovinu. Myslím, že seznamování nedopadlo úplně špatně. Výsledkem je velká taška na zip, který je ještě krytý klopou. Pod klopou na předním díle jsou dvě kapsy. Uvnitř jsou tři praktické kapsy na gumu a dvě klasické kapsy. Barva je ve skutečnosti trochu tmavší, trochu více do zelenkava než takto do modra.












Krásné dny!


pondělí 13. června 2016

Potřebuji dárek....

"Mami, potřebuju dárek pro kamarádku k narozeninám, pro paní učitelku, pro kamarádku na rozloučenou před prázdninami......"
Tak to je věta, kterou s blížícím se koncem roku, slýchávám od své dcerky často a stále častěji.... A tak já šiju pouzdýrka, penálky, taštičky, obaly na mobil, peněženky... a společně vybíráme co a komu a z čeho:-)






















Tak kdybyste náhodou potřebovali také originální dárek, tak se bez váhání ozvěte!
Krásné dny!

středa 8. června 2016

Jeleni, lišky, veverky a Tula Pink

Tula Pink je návrhářka, jejíž látky mě naprosto okouzlují. Kombinace barev a vzorů jsou v jejím podání naprosto neotřelé. A občas nezapomene na nějaké to zvířátko.... Takže dnes malá ukázka....




























Krásné barevné dny!